Transport Online - Dodental aanslag moskee Egypte boven 300

 


Dodental aanslag moskee Egypte boven 300

Dodental aanslag moskee Egypte boven 300
25-11-2017 12:26 | Buitenland | auteur ANP/RTR/DPA

CAÏRO - Het dodental van de aanslag op een moskee vrijdag op het schiereiland Sinaï in Egypte is volgens staatsmedia opgelopen tot 305. De Egyptische luchtmacht heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag diverse posten van militanten bestookt op het schiereiland als vergelding voor de bloedige aanslag.

Tientallen terroristen openden na het vrijdaggebed het vuur op gelovigen die op de vlucht sloegen nadat bij de moskee een bom was ontploft. Het was de bloedigste aanslag in Egypte in de moderne geschiedenis van het land.

Het leger meldde zaterdag dat door de luchtaanvallen diverse stellingen van militanten waren verwoest maar concrete cijfers ontbraken.

De aanslag op de moskee in Bir-al-Abed is niet opgeëist. Justitie in Egypte liet zaterdag weten dat de aanvallers een vlag van Islamitische Staat (IS) bij zich hadden. Het ging om 25 tot dertig aanvallers.

In het gebied vecht het Egyptische leger tegen militanten die banden hebben met IS. Die hadden het toe nu toe vooral gemunt op veiligheidstroepen en christenen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden