Transport Online - Servische vrachtwagenchauffeur gearresteerd in groot drugsonderzoek in Hannover [+foto's]

Servische vrachtwagenchauffeur gearresteerd in groot drugsonderzoek in Hannover

Servische vrachtwagenchauffeur gearresteerd in groot drugsonderzoek in Hannover [+foto's]
23-11-2017 19:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HANNOVER(D) - Sinds april 2017 hebben onderzoekers van de Joint Investigation Group Drugs en de douane Hannover onderzoek gedaan naar een groep Albanezen, Serviche en Montenegrijnse daders. In nauwe samenwerking met onderzoekers uit Montenegro en speciale eenheden van de politie Hannover is men in staat geweest om een grote bende drugssmokkelaars te stoppen en drie arrestaties te verrichten afgelopen dinsdag 21 november.

In Sarstedt werden een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Montenegro en een 34-jarige Servische chauffeur van een bestelbus opgepakt tijdens de overdracht van drugs.

Toen onderzoek werd verricht in de trailer van de vrachtwagen waren de onderzoekers allereerst met stomheid geslagen omdat de trailer helemaal leeg bleek te zijn. Maar een speciale speurhond sloeg aan op de grote brandstoftanks van de vrachtwagen. In de holtes van de tanks werd uiteindelijk ongeveer 160 kilo marihuana aangetroffen.

Een 39-jarige Albaniër die betrokken was bij de misdaad werd vervolgens gearresteerd in een apartement in Sarstedt, meldt de politie.

In de daaropvolgende doorzoekingen van een aantal woningen in Hannover en Hannover Empelde werd nog eens rond de 20 kilogram marihuana in beslag genomen. Ook werden twee auto's en 23 duizend euro aan contant geld in beslag genomen. In totaal werden er zes appartementen doorzocht.

De verkoopwaarde van de in beslag genomen marihuana is waarschijnlijk meer dan € 400.000.

De gearresteerde mannen zijn in voorlopige hechtenis genomen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,902
Diesel1,532

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen