Transport Online - Gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar voor drugshandelaren

Gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar voor drugshandelaren

Gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar voor drugshandelaren
22-11-2017 19:15 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De rechtbank Amsterdam heeft woensdag in een strafproces tegen twee drugshandelaren  gevangenisstraffen van 4 en 6 jaar opgelegd. De zaak die was aangebracht door het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) draaide om een internationaal drugstransport van 454 kilo cocaïne met een straatwaarde van 22 miljoen euro.

Een van de verdachten is een  49-jarige Colombiaan uit de havenstad Santa Marta. Hij heeft in alle toonaarden gezwegen toen de politie hem verhoorde over zijn onverklaarbare aanwezigheid ver van huis bij de drugscontainer in Den Haag.

De andere verdachte, een 39-jarige man uit Rhoon,  was na de onderschepping van het drugstransport in grote haast van huis vertrokken. Hij is tot op de dag van vandaag onvindbaar. Zijn  bedrijf stond als geadresseerde op de ladingpapieren. De rechtbank heeft hem de hoogste straf van 6 jaar opgelegd.

De drugs zijn in april 2016 aangetroffen op de bodem van de container tijdens een controle in de haven van Rotterdam.  De drugspakketten uit Colombia waren voorzien van een davidsster. De Colombiaan stond zowel in Nederland als in Colombia in contact met medeverdachten. In versluierde taal  sprak hij over ‘meisjes’, waarmee hij de drugs bedoelde.

Keiharde criminaliteit

De officieren van justitie benadrukten dat de kilo’s cocaïne de havens van Antwerpen en Rotterdam binnen stromen. “Deze handel is een keten van keiharde criminaliteit. De verdachten maken zich geen zorgen over verslavingsproblemen, financiële problemen van gebruikers en daarmee gepaard gaande criminaliteit. Als de cocaïne niet was onderschept, zouden ze  daar zelf grof aan verdienen.”



Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions