Zes miljoen voor vliegveld Eelde

Zes miljoen voor vliegveld Eelde
22-11-2017 16:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GRONINGEN - Het college van B&W stelt zes miljoen euro beschikbaar voor Groningen Airport Eelde. Hiermee onderschrijft de stad het belang van het vliegveld voor het vestigingsklimaat voor bedrijven en de groei van de werkgelegenheid in de regio. Het college heeft vertrouwen in de ontwikkelmogelijkheden van de luchthaven en de daaraan gekoppelde businesscase.

Tegelijkertijd ziet het college voor de gemeente niet langer een taak als aandeelhouder en wil daarom van de aandelen af. De opbrengst komt ten goede aan de luchthaven.

Maximaal effect

De gemeente stelt het bedrag ineens beschikbaar waardoor het een maximaal effect heeft. Dit voorstel doet zowel recht aan de waardering voor het vliegveld als de voorwaarden die de gemeenteraad heeft gesteld aan een investering in het vliegveld.

Voorkeursalternatief

December vorig jaar wees de raad de optie ‘Investeren – Internationale toegangspoort voor het Noorden’ aan als voorkeursalternatief voor de strategische ontwikkelrichting voor Groningen Airport Eelde. Voorwaarden daarbij waren: vind samen met de aandeelhouders substantiële dekkingsmogelijkheden voor dit voorkeursalternatief om de financieringslast zoveel mogelijk te beperken; werk het bestuursmodel van GAE nader uit en leg een pakket voor extra investeringen in duurzame mobiliteit en groen voor. Voor dit laatste doet het college gelijktijdig een voorstel aan de raad.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden