Transport Online - Transportsector hekelt Europese transportplannen

Transportsector hekelt Europese transportplannen

Transportsector hekelt Europese transportplannen
22-11-2017 10:57 | Transport | auteur ANP

ZOETERMEER - De transportplannen van de Europese Unie zullen zorgen voor een oplopend tekort aan chauffeurs en verdere druk op de logistieke arbeidsmarkt. Daarvoor waarschuwt branchevereniging evofenedex woensdag voorafgaand aan een debat over de plannen in de Tweede Kamer.

De maatregelen om misstanden als oneerlijke concurrentie aan te pakken bemoeilijken volgens de branchevereniging de inzet van vrachtwagens en chauffeurs en werken daarmee contraproductief. Evofenedex wijst erop dat de plannen zijn ontwikkeld in crisisjaren waarbij ze moesten dienen als bescherming voor met name West-Europese vervoerders.

Enerzijds rijzen door de maatregelen administratieve lasten voor vervoerders de pan uit. Anderzijds denken bedrijven en chauffeurs wel drie keer na alvorens in West-Europa aan de slag te gaan. Door de aantrekkende economie ziet de wereld er ineens heel anders uit. De maatregelen gooien de transportsector daarmee op slot.

De branchevereniging pleit voor een vrijer transportmarkt en wil dat Nederland zich daar ook in Brussel hard voor maakt.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions