AkzoNobel en Axalta stoppen fusiegesprekken

AkzoNobel en Axalta stoppen fusiegesprekken
21-11-2017 23:55 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - AkzoNobel en de Amerikaanse verffabrikant Axalta hebben hun gesprekken over een fusie beëindigd. Het Nederlandse verf- en chemieconcern maakte dat dinsdag bekend. De twee concerns waren sinds eind vorige maand in gesprek.

Axalta zou de gesprekken af hebben gebroken nadat het een hoger bod van een andere partij had ontvangen, meldt Reuters op basis van ingewijden. Het zou gaan om het Japanse Nippon Paint. In een verklaring over de afgebroken gesprekken met AkzoNobel stelt Axalta ,,alternatieven'' te bekijken.

AkzoNobel zette in op een fusie van gelijken met Axalta. Eerder dit jaar wees het Nederlandse bedrijf meerdere toenaderingen van het Amerikaanse PPG Industries, dat AkzoNobel wilde overnemen, af.

Om aandeelhouders tevreden te houden kwam AkzoNobel met een eigen plan om de beurskoers een impuls te geven. De chemietak wordt afgesplitst en het bedrijf concentreert zich daarna op verf en coatings. Dat proces ligt nog steeds op koers, aldus Akzo.

Dat Akzo en Axalta vorige maand over een fusie gingen praten, kwam niet geheel onverwacht. Het bedrijf werd al langer genoemd als mogelijke kandidaat om samen te gaan met Akzo. Topman Thierry Vanlancker van AkzoNobel is bovendien goed bekend met Axalta; hij had de leiding bij dat bedrijf toen het nog onderdeel was van chemiereus DuPont en was nauw betrokken bij de afsplitsing ervan in 2013.

Axalta maakt lakken voor onder meer auto's en voor de industrie. Het iets meer dan 150 jaar oude bedrijf heeft ruim 13.000 mensen in dienst en is actief in 130 landen. De omzet bedroeg vorig jaar omgerekend 3,5 miljard euro. Bij de onderdelen van AkzoNobel die verf en coatings maken was dat bij elkaar 9,5 miljard euro.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden