Transport Online - 'Aanslag op kerstmarkt in Essen verijdeld'

'Aanslag op kerstmarkt in Essen verijdeld'

'Aanslag op kerstmarkt in Essen verijdeld'
21-11-2017 13:50 | Buitenland | auteur ANP

FRANKFURT/DÜSSELDORF - Met de arrestatie van zes verdachten heeft de politie volgens Duitse media waarschijnlijk een aanslag verijdeld op de kerstmarkt van Essen. Vijfhonderd agenten waren dinsdagmorgen in de weer bij acht huiszoekingen en de aanhouding van zes Syriërs in de leeftijd van 20 tot 28 jaar.

De verdachten zouden extremisten van Islamitische Staat (IS) zijn. Ze zijn tussen december 2014 en september 2015 als asielzoekers naar de Bondsrepubliek gekomen. Vluchtelingen hebben volgens Die Welt de politie op het spoor van deze vermoedelijke samenzweerders gezet.

De zes worden ervan verdacht met wapens en explosieven een aanslag te beramen op een openbare ruimte in Duitsland. Justitie heeft laten weten dat er in een vroeg stadium is ingegrepen en dat de samenzweerders nog in de fase van planning verkeerden. Wat ze precies van plan waren, moet uit verder onderzoek blijken, van bijvoorbeeld hun mobieltjes en laptops. Volgens de Hessenschau hebben betrokkenen bij het onderzoek gezegd dat de kerstmarkt van Essen als doelwit was uitgekozen.

Berlijn werd vorig jaar opgeschrikt door een bloedige terreuraanslag op een van de grote kerstmarkten in de hoofdstad. Bij die aanslag 19 december bij de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche vielen elf doden en 55 gewonden. De terreurgroep IS eiste de verantwoordelijkheid op.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions