Siemens-werknemers met petitie naar Den Haag

Siemens-werknemers met petitie naar Den Haag
21-11-2017 13:30 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Enkele tientallen werknemers van de Siemens-fabriek in Hengelo, die met sluiting wordt bedreigd, overhandigen dinsdag om 13.30 uur in Den Haag een petitie aan de vaste Kamercommissie voor Economische Zaken. Zij willen dat de landelijke politiek zich hard maakt voor behoud van de productielocatie.

Siemens kondigde vorige week de sluiting aan van de gasturbinefabriek in Hengelo. Dat voornemen past in een bredere reorganisatie waardoor bij elkaar een kleine 7000 banen verloren gaan. Het industrieconcern wijst op de moeilijke omstandigheden in de olie- en gasmarkt en wil zich meer gaan richten op duurzame energie.

De werknemers vinden het onbegrijpelijk dat Siemens een gezonde en winstgevende fabriek wil sluiten. Bij de vestiging in Hengelo werken circa 650 mensen. Maar doordat ook toeleveranciers hard geraakt worden, staan volgens de aanbieders van de petitie in totaal tussen de 1500 en 2000 banen in Twente op het spel.

In de petitie wordt de Kamercommissie gevraagd alles te doen wat in haar macht ligt om Siemens op andere gedachten te brengen. De werknemers van het bedrijf worden vergezeld door vertegenwoordigers vanuit de lokale politiek, de vakbonden en toeleveranciers.

De vakbonden riepen minister Eric Wiebes (Economische Zaken) vorige week al op in actie te komen voor het personeel van Siemens in Hengelo. Maar de bewindsman noemde de sluiting ,,uiteindelijk een bedrijfsbesluit van Siemens'', waar hij zich niet mee wil bemoeien.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier