Transport Online - Chauffeur Nederlandse vrachtwagen rijdt in Duitsland schuur binnen [+foto's]

Chauffeur Nederlandse vrachtwagen rijdt in Duitsland schuur binnen

Chauffeur Nederlandse vrachtwagen rijdt in Duitsland schuur binnen [+foto's]
21-11-2017 11:11 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

BUCKAU(D) - In het Duitse Buckau is dinsdagochtend rond 06:00 uur een vrachtwagenchauffeur van een Nederlandse vrachtwagen een schuur binnengereden. De chauffeur kwam bekneld te zitten en is ernstig gewond geraakt bij het ongeval. Ongeveer een jaar geleden vond op dezelfde plek een gelijksoortig ongeval plaats.

Mogelijk is de chauffeur in een s-bocht in de richting van Ziesar de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt. In de bocht naar links ging het mis de vrachtwagen botste tegen de muur van de schuur, op enkele meters van het woonhuis van de familie Gade. Had het ongeval enkele ogenblikken later plaatsgevonden dan had het zeer zeker meer consequenties gehad omdat Olaf Gade op het punt stond zijn auto uit de schuur te rijden.

In de aanrijding met de schuur raakte de vrachtwagencabine zo zwaar beschadigd dat de chauffeur bekneld kwam te zitten achter het stuur. Hulpdiensten wisten de chauffeur levend te bevrijden tijdens een gecompliceerde reddingsoperatie. Hij werd per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis in de buurt.

De schade aan de schuur is groot. Het dreigt in te storten. In 2016 vond een soortgelijk ongeval plaats. Toen crashte een vrachtwagen in de voorkant van het huis dat daarna grondig moest worden gerenoveerd.

Meer foto's vindt u hier en hier

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,826
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions