Clicky


MNX Global Logistics neemt Logical Freight Solutions over

MNX Global Logistics neemt Logical Freight Solutions over
21-11-2017 10:09 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur PR Newswire

LONG BEACH - MNX Global Logistics heeft Logical Freight Solutions P/L (LFS), een internationale leverancier van logistieke oplossingen, overgenomen.

LFS is in 1994 opgericht in Melbourne, Australië als een dienstverlener voor de gezondheidszorgsector, met inbegrip van levenswetenschappen, ag-bio, diagnostiek, therapeutische gebieden, proteomica, medische apparatuur, microbiologie, genomica, chemicaliën, radiofarmaceutica, instrumenten, onderdelen en alle verbruiksgoederen voor deze industrieën. LFS heeft kantoren in Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, Hong Kong, Taiwan en de Verenigde Staten.

"Het groeiritme van de patiëntgerichte geneeskunde en de daaraan verbonden strikte vereisten betreffende transport met een gecontroleerde temperatuur en bestelling op vaste tijden benadrukt de rol die gespecialiseerde leveranciers van tijdskritische logistieke diensten zullen blijven spelen in de levenswetenschappen- en gezondheidszorgsectoren," zei Paul J. Martins, algemeen directeur bij MNX. "LFS deelt onze klantgerichte cultuur en ons geografisch bereik. Dankzij deze combinatie kunnen wij aan onze nieuwe en bestaande klanten een uitgebreider pakket opmaatgemaakte logistieke diensten bieden voor de gezondheidszorg-, levenswetenschappen- en medische apparatuur-industrieën in de hele wereld."

Steve Cheetham, algemeen directeur bij LFS, is enthousiast over het potentieel van dit gezamenlijk initiatief. "Sinds zijn oprichting heeft Logical Freight Solutions gestaag zijn infrastructuur en gespecialiseerde expertise opgebouwd om aan zijn klanten echte deur aan deur diensten te verlenen, van de interne leverancier tot de eindgebruiker," zei Cheetham. "De samenwerking met MNX zal de groei van onze onderneming en dienstverlening verder bevorderen in nieuwe geografische gebieden. Voorts zullen onze klanten toegang hebben tot een gediversifieerd assortiment logistieke diensten en nieuwe technologieën."

Deze overname maakt deel uit van een reeks strategische stappen om de mondiale groei te stimuleren en voor een uitzonderlijke dienstverlening te zorgen voor klanten in de gezondheidszorg- en levenswetenschappensectoren. Met deze capaciteitsuitbreiding bevindt MNX zich in een positie om zijn klanten die willen groeien in Pacifisch Azië en de rest van de wereld te ondersteunen.

Over MNX Global Logistics MNX Global Logistics is een vooraanstaande mondiale leverancier van gespecialiseerde snelle transport- en logistieke diensten. Tot de klanten behoren multinationale leiders in de farmaceutica-, levenswetenschappen-, medische apparatuur-, luchtvaart- en entertainmentindustrieën. Zij vertrouwen op de uitzonderijke reputatie van MNX voor het vervoer van kritische artikelen over de hele wereld.