Transport Online - CB gaat rijden met Volvo Safety truck [+video]

CB gaat rijden met Volvo Safety truck

CB gaat rijden met Volvo Safety truck [+video]
20-11-2017 17:35 | Nieuw Materieel | auteur Redactie

CULEMBORG - Minder verkeersongelukken en meer bewustwording voor veiliger weggedrag bij vrachtwagenchauffeurs en medeweggebruikers: dat is de reden dat Volvo Trucks Nederland een demovloot van elf safety trucks heeft ontwikkeld. Logistiek dienstverlener CB gaat gebruikmaken van één van de safety trucks en breidt zo zijn wagenpark tijdelijk uit. Vrijdag leverde Van Dijk Culemborg de safety truck af bij CB in Culemborg.

De safety trucks van Volvo zijn uitgerust met de nieuwste veiligheidsvoorzieningen en herkenbaar aan hun ‘crash test’ kleuren waardoor ze het thema veiligheid op een opvallende wijze uitstralen.

Arjan de Jong, Manager Vervoer CB: "Veiligheid is de belangrijkste drijfveer in het werk van onze chauffeurs. Samen werken we steeds aan bewustwording en vaardigheden en rusten we onze vrachtwagens uit met de nieuwste technieken zoals 360 graden-camera’s en geavanceerde remsystemen. Toen Volvo met het initiatief van de safety trucks kwam wilde wij direct meedoen. Voor onze eigen mensen en medeweggebruikers is het gebruik van deze opvallende auto een onderstreping van veiligheidsbewustzijn."

De safety truck van Volvo zet CB in voor het reguliere werk en daarnaast zullen CB-chauffeurs helpen bij educatie en demonstraties op scholen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions