Clicky

 
Transport Online - Ook FNV naar rechter om doorbetalen toeslagen tijdens vakantie

Ook FNV naar rechter om doorbetalen toeslagen tijdens vakantie

Ook FNV naar rechter om doorbetalen toeslagen tijdens vakantie
20-11-2017 17:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Een aantal jaren geleden heeft het Europese Hof bepaald dat het vakantieloon niet mag worden beperkt tot het basisloon. Een werknemer moet het gebruikelijke loon krijgen dat hij zou hebben gekregen als hij geen vakantiedag had opgenomen. Dat betekent dat structurele toeslagen als onregelmatigheidstoeslagen, de vergoedingen voor het werken op zaterdag, zondag en feestdagen (enzovoort) ook moeten worden gerekend tot het loon tijdens vakantie. 

De uitspraak van het Europese Hof is tot op heden niet opgenomen in de Cao Beroepsgoederenvervoer over de weg (TLN-cao). FNV Transport & Logistiek heeft tijdens de cao-onderhandelingen, maar ook daarna, steeds getracht hierover afspraken te maken met werkgeversorganisatie TLN. Helaas heeft dit niet tot een resultaat geleid, meldt FNV.

Wat eist FNV Transport & Logistiek?

"FNV Transport & Logistiek vindt dat de uitspraak van het Europese Hof moet worden nageleefd en de (vaste) toeslagen moeten meetellen bij het vakantieloon. Daarnaast zal ook het gemiste loon over de afgelopen vijf jaren moeten worden nabetaald."

"We hebben moeten vaststellen dat we er in overleg niet uit komen. Daarom zijn wij nu gedwongen naar de rechter te stappen om daar de juiste betaling van het vakantieloon (met terugwerkende kracht) af te dwingen. De voorbereidingen hiervoor zijn momenteel in volle gang", aldus Egon Groen.

Eerder al gaf CNV Vakmensen aan naar de rechter te stappen vanwege de uitbetaling van toeslagen tijdens de vakantie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,104
Diesel1,724

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions