Transport Online - IVECO Stralis XP voor Den Bakker Transport uit Hellevoetsluis

IVECO Stralis XP voor Den Bakker Transport uit Hellevoetsluis

IVECO Stralis XP voor Den Bakker Transport uit Hellevoetsluis
20-11-2017 16:58 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HELLEVOETSLUIS - Recent heeft Den Bakker Transport een nieuwe IVECO Stralis in gebruik genomen. De Stralis XP met Hi-Way cabine en 460pk sterke 11-liter dieselmotor is uitgerust met hydrauliekinstallatie en zal door het transportbedrijf uit Hellevoetsluis voornamelijk worden ingezet voor het transport met walking floor en tank opleggers.

De beslissing door Den Bakker Transport om een tweede IVECO Stralis XP aan te schaffen, is genomen op basis van de zeer positieve ervaringen met de eerste Stralis XP die half 2017 in gebruik werd genomen.

De historie van Den Bakker Bedrijven BV gaat terug tot de oprichting in 1948. De eerste activiteiten bestonden uit het maaien van granen en het ploegen van land, toen nog uitgevoerd met paarden. Later is Den Bakker zich gaan specialiseren in werkzaamheden in de milieutechnologie, industrie, stofbestrijding en grondverzet. Den Bakker Transport is één van de hoofdactiviteiten van de bedrijven.

Het jongste voertuig in het wagenpark van Den Bakker Transport is een IVECO Stralis in XP-uitvoering. De positieve ervaringen bij de inzet van de Stralis XP heeft het transportbedrijf doen besluiten deze tweede IVECO Stralis aan te schaffen. Deze trekker is uitgerust met zeer ruime Hi-Way cabine en IVECO Cursor 11 dieselmotor met een vermogen van 460pk en 2150Nm koppel, gekoppeld aan de Hi-Tronix volautomatische versnellingsbak (ZF Traxon).

De XP-uitvoering helpt de transportondernemer om het brandstofverbruik en daarmee de totale TCO bij de inzet van de Stralis te verlagen. Zo is de trekker onder andere uitgerust met de EcoSwitch, Hi-Cruise (cruise control met predictive shifting op basis van GPS-data) en slimme motorvoorzieningen om de motorbelasting en het brandstofverbruik te verlagen.

Foto's

 • Ruud Hagens
  Ruud Hagens
 • J.Roeland
  MEGA-POL-TRANS
 • J.Roeland
  IVECO
 • J.Roeland
  IVECO


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,748
Diesel1,413

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions