Clicky


HES International neemt VALT bitumen terminal in Rotterdam over

HES International neemt VALT bitumen terminal in Rotterdam over
20-11-2017 13:34 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM  - HES International B.V en Valt B.V. (“Valt”), een 50/50 joint venture tussen Vitol en Sargeant, hebben overeenstemming bereikt over de overname van Valt Asphalt Terminal B.V, een Bitumen terminal gelegen in de Botlek in Rotterdam. De terminal levert opslag, overslag en mix diensten voor de Europese and Afrikaanse bitumen markt.

“Deze overname ligt in lijn met de strategie van HES International om de opslag capaciteit in Europa te vergroten”, aldus Paul van Poecke, verantwoordelijk voor de natte bulk terminals binnen HES International.

“De huidige en toekomstige opslag capaciteit kunnen een belangrijke rol spelen in de groeiende lokale en regionale bitumen stromen, onder andere als gevolg van de IMO wetgeving die vanaf 2020 een lagere hoeveelheid zwavel in scheepsbrandstoffen voorschrijft. Bovendien ligt de terminal vlak bij HES Botlek Tank Terminal (“HBTT”) en naast European Bulk Services (“EBS”), beiden 100% dochters van HES International, hetgeen significante synergie voordelen op zal leveren”.

Dan Sargeant, CEO van Valt zei: “HES International is een gerenommeerde marktspeler en we zijn ervan overtuigd dat de klanten van de terminal zullen profiteren van de professionaliteit en de geplande verbeteringen aan en investeringen in de terminal. Bij Valt concentreren we ons op het optimaliseren van de logistieke diensten die we onze klanten wereldwijd bieden. "

In 2018 zal HES International verbeteringen in de terminal aanbrengen door te investeren in de tanks en bijbehorende infrastructuur.