Transport Online - FNV in gesprek met Unilever over verkoop Unox Oss

FNV in gesprek met Unilever over verkoop Unox Oss

FNV in gesprek met Unilever over verkoop Unox Oss
20-11-2017 10:27 | Binnenland | auteur ANP

OSS - Vakbond FNV gaat opnieuw met Unilever om tafel om te praten over de voorgenomen verkoop van de Unox-fabriek in Oss. Wel gaan de stakingen die voor deze week zijn gepland gewoon door.

De afgelopen tijd hebben werknemers van Unox in Oss verschillende keren gestaakt. In de fabriek worden rookworsten, soepen en sauzen gemaakt. Unilever verkoopt de fabriek aan vleesverwerker Zwanenberg. De nieuwe eigenaar wil morrelen aan de arbeidsvoorwaarden, met name de pensioenen. De circa driehonderd werknemers willen daarvoor compensatie van Unilever. Ook eisen zij garanties over behoud van werkgelegenheid.

Volgens FNV heeft Unilever een aangepast voorstel gedaan en wordt het overleg nu hervat. De bond wil echter niet vooruitlopen op de uitkomst en stelt dat opschorting van acties nog niet aan de orde is.

Een woordvoerster van Unilever liet in een reactie weten dat het bedrijf heel blij is om weer met FNV te praten, ondanks dat de stakingen doorgaan. Volgens haar zijn er op verschillende punten verbeteringen aangebracht in het voorstel, waaronder bij pensioenen. ,,We hebben goede hoop dat we er met FNV uitkomen.''Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,617
Diesel1,294

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions