Transport Online - FDP stapt uit Duitse coalitiebesprekingen

FDP stapt uit Duitse coalitiebesprekingen

FDP stapt uit Duitse coalitiebesprekingen
20-11-2017 00:24 | Politiek & Verkiezingen | auteur ANP

BERLIJN - De onderhandelingen over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie in Duitsland zijn gestaakt. De liberale FDP heeft de gesprekken over een zogenoemde Jamaica-coalitie beëindigd, laat de fractie weten.

De CDU, zusterpartij CSU, de liberale FDP en de Groenen lukten het zondagavond niet om de besprekingen af te ronden. De partijen hadden een ultimatum voor 18.00 uur zondagavond gesteld, maar dat verliep zonder dat een akkoord werd gemeld.

Volgens Christian Lindner van de FDP zijn de vier partijen er niet in geslaagd om een vertrouwensbasis te bereiken of een gemeenschappelijk idee over de modernisering van het land vinden. "Het is beter niet te regeren, dan verkeerd te regeren", zei hij.

Lindner was vrijdag nog vol vertrouwen in een positief resultaat. Hij gaf toen toe dat er op het gebied van klimaat en migratie nog altijd verschillen zijn, maar dat hij optimistisch was dat de resterende meningsverschillen opgelost kunnen worden. "Zo'n historisch project mag niet mislukken omdat we enkele uren tijd te kort komen", zei hij.

Vanwege de kleuren van de onderhandelende partijen, zwart, geel en groen, werd ook wel gesproken van een Jamaica-coalitie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions