Transport Online - Inzamelingsactie gestart voor snelwegblokkeerders A7 bij Joure

Inzamelingsactie gestart voor snelwegblokkeerders A7 bij Joure

Inzamelingsactie gestart voor snelwegblokkeerders A7 bij Joure
19-11-2017 22:16 | Binnenland | auteur ANP

DOKKUM - Voorstanders van Zwarte Piet zijn een inzamelingsactie begonnen om eventuele boetes te betalen voor de voorstanders van Zwarte Piet die zaterdag de A7 bij Joure blokkeerden. Ze wilden zo verhinderen dat leden van actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) naar de landelijke sinterklaasoptocht in Dokkum zouden gaan om daar te demonstreren. Met de inzamelingsactie was zondagavond al ruim 30.000 euro opgehaald.

De supporters van Zwarte Piet veroorzaakten met hun wegblokkade een aantal aanrijdingen. De politie hield tijdens het verwijderen van de blokkade niemand aan, maar noteerde wel kentekens en de namen van mensen die meededen. Een man uit Flevoland startte daarop de inzamelingsactie om de actievoerders te helpen eventuele boetes te betalen. Als er geen boetes worden uitgedeeld, gaat het gedoneerde bedrag naar een goed doel, zegt de initiatiefnemer op de site van doneeractie.nl.

Als gevolg van de blokkade werd de demonstratie tegen Zwarte Piet in Dokkum verboden, omdat de gemeente en politie ernstige wanordelijkheden tijdens de intocht vreesden. De KOZP is boos dat de aangekondigde demonstratie is verboden. "De autoriteiten hebben meegewerkt met de actievoerders op de A7 om onze betoging in Dokkum te verhinderen", zegt Jerry Afriyie van KOZP. "Het recht op demonstratie dient beschermd te worden.'' De actiegroep overlegt met hun advocaat over eventuele vervolgstappen.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,640
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions