Transport Online - Actie tegen Zwarte Piet in Rotterdam [+foto]

 


Actie tegen Zwarte Piet in Rotterdam

Actie tegen Zwarte Piet in Rotterdam [+foto]
18-11-2017 14:04 | Binnenland | auteur ANP

ROTTERDAM - Kort voor de intocht van Sinterklaas in Rotterdam, is de Erasmusbrug korte tijd geblokkeerd geweest door actievoerders. Ze hingen spandoeken op met de tekst 'Zwarte Piet is racisme' en 'Verkeer gestremd wegens racisme'.

De groep, die zich Stop Racisme 2017 noemt, zegt de "politiek en de samenleving te willen wakker schudden en aandacht te vragen voor institutioneel racisme in Nederland". Volgens hen zijn vorig jaar bij de intocht in Rotterdam "200 mensen onrechtmatig van hun vrijheid beroofd en is daarbij buitenproportioneel geweld gebruikt door de politie. Vooral de zwarte demonstranten waren hier de dupe van."

De politie haalde de demonstranten van het wegdek en dirigeerde ze naar het fietspad, zodat er weer auto's over de brug konden. Er is niemand aangehouden: "Dat is wel het laatste dat we willen op een dag als vandaag. Het is een kinderfeest", aldus een politiewoordvoerster.

Sinterklaas kwam met een groep roetveegpieten zaterdag aan op het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden