Transport Online - Spaanse chauffeur brengt nacht door in de modder in Mensingeweer [+foto]

Spaanse chauffeur brengt nacht door in de modder in Mensingeweer

Spaanse chauffeur brengt nacht door in de modder in Mensingeweer [+foto]
18-11-2017 10:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

MENSINGEWEER - Een Spaanse vrachtwagenchauffeur heeft de nacht van vrijdag op zaterdag in zijn vrachtwagen door moeten brengen in de modder bij Mensingeweer. De navigatie van de onfortuinlijke chauffeur had aangegeven dat hij rechtdoor moest over de N361, maar de navigatie was niet up to date waardoor de nieuwe rondweg om Mensingeweer nog niet in het systeem stond.

Pogingen om de vrachtwagen uit de modder los te rijden mislukte. In zijn onmacht belde de chauffeur de politie, die ter plaatse kwam. Agenten konden moeilijk met de Spanjaard communiceren omdat de man geen Nederlands en Engels sprak. Middels een tolk via de telefoon konden de dienders uiteindelijk met de man praten.

Zijn vrachtwagen stond inmiddels muurvast in de modder en kon geen kant meer op. Een berger moet er aan te pas komen om de trekker oplegger combinatie los te trekken, maar de politie heeft deze niet ingeschakeld. De agenten waren namelijk bang dat het bedrijf de rekening van de bergingskosten mogelijk niet zou betalen omdat er verwarring was over de verzekering.

De agenten hebben de chauffeur duidelijk gemaakt dat hij zelf, in overleg met zijn werkgever, een bergingsbedrijf moest inschakelen.

Omdat dit schijnbaar niet lukte heeft de chauffeur de nacht doorgebracht in zijn cabine in de modder. De chauffeur heeft moeten blazen, maar de agenten konden geen strafbare feiten ontdekken.

De man stond ruim veertien uur vast in de modder.

Na wat gedoe met de verzekering kwam berger Poort uit Hoogkerk de truck lostrekken. De vrachtwagen stond tot op de bumper in de modder. Rond twee uur vanmiddag kon hij zijn weg vervolgen. De werkgever van de chauffeur, een Spaans transportbedrijf, heeft de redding geregeld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions