Transport Online - Argentijnse onderzeeër ARA San Juan vermist

Argentijnse onderzeeër ARA San Juan vermist

Argentijnse onderzeeër ARA San Juan vermist
17-11-2017 15:01 | Buitenland | auteur ANP

BUENOS AIRES - [update 23:30 uur] Argentinië krijgt hulp bij het zoeken naar een onderzeeër waar sinds woensdag geen contact meer mee is. De ARA San Juan heeft een bemanning van 44 koppen en was onderweg van de zuidelijke marinebasis Ushuaia naar Mar del Plata, 400 kilometer ten zuiden van Buenos Aires.

De laatste bekende locatie van het schip was op 432 kilometer van de kust van Patagonië in de Golf van San Jorge. Omdat er geen communicatie is, vermoedt de marine dat er een probleem is met de elektriciteitsvoorziening. In dat geval moet de onderzeeër naar de oppervlakte komen, "daarom is visuele en radardetectie belangrijk''.

Schepen en vliegtuigen van de marine speuren de zee af. Een Chileens vliegtuig met nachtzichtapparatuur is onderweg om te helpen, zei de Chileense minister van Buitenlandse Zaken. Ook de Verenigde Staten en Groot-Brittannië hebben hulp aangeboden.

De San Juan werd in opdracht van de Argentijnse marine door de Duitse werf Nordseewerke in Emden gebouwd en liep in 1983 van stapel. Enkele jaren geleden onderging het schip een grote opknapbeurt, waarna het in 2014 opnieuw in de vaart werd genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions