Clicky


Besluit over Siemens Hengelo niet definitief

Besluit over Siemens Hengelo niet definitief
17-11-2017 13:39 | Binnenland | auteur ANP

ENSCHEDE - Er is nog geen definitief besluit genomen over de toekomst van gasturbinefabriek van Siemens in Hengelo. In het slechtste geval staan alle 640 werknemers eind 2020 op straat. Dat hebben zij vrijdagmorgen te horen gekregen van de hoofddirectie tijdens een bijeenkomst in stadion de Grolsch Veste in Enschede.

Het gaat om een voornemen van de directie, dat nog met vakbonden, ondernemingsraad, raad van commissarissen en anderen besproken moet worden. Voorlopig heeft iedereen in Hengelo nog werk, zo is verzekerd, en gaandeweg wordt duidelijk hoe de toekomst er precies uit gaat zien. Als de vestiging sluit is er geld voor een goed sociaal plan, heeft de directie gezegd.

"We zijn slachtoffer van de energietransformatie’’, zei een logistiek coördinator na afloop van de bijeenkomst. "We moeten dicht omdat het slecht gaat op de olie- en gasmarkt, terwijl onze vestiging winstgevend is. Maar de directie wil er geen geld meer in steken.’’ De meeste medewerkers verlieten het stadion zwijgend.