Clicky


Aanhoudingen na overvallen op vrachtwagenchauffeurs in België

Aanhoudingen na overvallen op vrachtwagenchauffeurs in België
17-11-2017 13:33 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De afgelopen weken zijn op parkeerplaatsen in Groot-Bijgaarden en Ruisbroek verschillende vrachtwagenchauffeurs overvallen door daders die steeds in een groep opereerden en de chauffeurs bedreigden met een mes.

De lokale politie van Dilbeek heeft donderdag twee verdachten op heterdaad betrapt terwijl ze in een vrachtwagen probeerden in te breken. De politie onderzoekt of ze ook in aanmerking komen voor de andere feiten.

De opgepakte verdachten zijn een 17-jarige Syriër en een 28-jarige Egyptenaar. In hun vlucht lieten ze zakken achter, waarin onder meer GPS-toestellen en parfumflessen aangetroffen werden, die vermoedelijk gestolen zijn. Een half uur eerder werd op de parkeerplaats een vrachtwagenchauffeur overvallen door drie personen, zijn smartphone werd gestolen en hij raakte bij de overval lichtgewond, melden Belgische media.

De minderjarige verdachte werd voor de jeugdrechter geleid, die hem geplaatst heeft in een gesloten afdeling van een instelling. Voor de meerderjarige verdachte werd een onderzoeksrechter gevorderd, deze heeft hem onder aanhoudingsbevel geplaatst op verdenking van diefstal met geweld of bedreiging, poging tot diefstal met geweld of bedreiging, lidmaatschap van een vereniging van misdadigers en illegaal verblijf.