Transport Online - Werknemers Siemens Hengelo hopen op mirakel

Werknemers Siemens Hengelo hopen op mirakel

Werknemers Siemens Hengelo hopen op mirakel
17-11-2017 12:04 | Financieel | auteur ANP

ENSCHEDE - Werknemers van de gasturbinefabriek Siemens in Hengelo leven tussen hoop en vrees. Ze kunnen alleen maar hopen op een mirakel "zoals zeventien jaar geleden’’, verzuchtten verscheidene personeelsleden vrijdag bij het betreden van de Grolsch Veste.

De zeshonderd werknemers zijn vrijdagmorgen naar het stadion in Enschede gekomen om van de hoofddirectie van hun bedrijf te horen wat de aangekondigde reorganisatieplannen voor hun gaan betekenen. Aangenomen wordt dat Hengelo moet sluiten, mogelijk in 2020. Voor de Ondernemingsraad en de vakbonden is dat een raadsel, aangezien er volgens hen genoeg werk is en Hengelo belangrijk is binnen het concern.

Zeventien jaar geleden zou de locatie ook sluiten ten koste van 234 banen, maar dat ging op het laatste nippertje niet door met behulp van intensieve bemoeienis van de lokale directie en politiek. De fabriek heeft daarna goede productiejaren gedraaid met grote orders.

De werknemers, vooral oudere mensen, hadden vrijdag nog geen plannen voor actie. De vakbonden komen volgende week met een plan. De vakbondsbestuurders zijn geïrriteerd dat zij niet bij de bijeenkomst in het stadion mogen zijn.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions