Transport Online - Tesla heeft prototype Tesla Semi gepresenteerd [+video]

Tesla heeft prototype Tesla Semi gepresenteerd

Tesla heeft prototype Tesla Semi gepresenteerd [+video]
17-11-2017 08:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HAWTHORNE  - Tesla heeft donderdagavond (plaatselijke tijd) in Californië een prototype van een elektrische vrachtwagen gepresenteerd. Eigenaar en oprichter Elon Musk stelde het prototype van de Tesla Semi voor door zelf met de vrachtwagen een grote vliegtuighangar vol publiek binnen te rijden.

Tesla verwacht in 2019 met de productie van de vrachtwagen te kunnen beginnen. Het voertuig heeft een bereik van 800 kilometer (500 mijl) bij een maximale belading, zo liet Tusk weten.

Daarnaast kan de vrachtwagen in dertig minuten tijd opgeladen worden om weer een afstand van ruim 600 kilometer te rijden. "Hij kan opladen terwijl je de vrachtwagen uitlaadt", zei Musk. De vrachtwagen krijgt een semi-autonoom besturingssysteem, waarbij de vrachtwagen vanzelf in zijn rijbaan blijft en zonder menselijk ingrijpen van baan kan wisselen.

Musk gaf de garantie dat de aandrijving van de vrachtwagen 1,5 miljoen kilometer mee kan. Hoeveel de Tesla Semi moet gaan kosten, maakte het bedrijf niet bekend.

Naast de vrachtwagen werd eveneens een nieuwe sportwagen gepresenteerd. De Roadster is een geüpdatete versie van Tesla's eerste model. De elektrische vierpersoonsauto kan op een volle batterij 1000 kilometer rijden. De Roadster moet in 2020 verkrijgbaar zijn.

Tesla ondervindt nog altijd problemen met Model 3. Eerder deze maand liet het bedrijf weten dat het de productiedoelstellingen voor Model 3 niet zou halen en dat het in het derde kwartaal een fors verlies had geleden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions