Clicky


Bonden geschokt door sluiting Siemens Hengelo

Bonden geschokt door sluiting Siemens Hengelo
16-11-2017 22:56 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - De vakbonden reageren geschokt op de sluiting van de Siemens-vestiging in Hengelo. CNV-bestuurder Gerard van der Molen noemt de beslissing "een dramatisch verhaal''. "Dit raakt de regio hard.'' De vakbonden gaan volgende week in gesprek met Siemens.

Daar wil Van der Molen het in eerste instantie hebben over het behoud van banen. Pas daarna gaat het wat de CNV betreft over "een eerlijke compensatie voor het verlies van banen''. Van der Molen wijst erop dat de gemiddelde leeftijd van het Siemens-personeel "redelijk hoog'' is, wat de kans op het vinden van een nieuwe baan bemoeilijkt.

Hans Korver van De Unie sprak donderdag met Siemens-werknemers die "ondersteboven waren van het nieuws''. Korver betreurt het dat het nieuws via de media naar buiten is gekomen. "Dat het slecht ging in de olie- en gasindustrie wisten we al wel, maar dit is toch een klap.''

De Unie heeft vooral veel vragen. "We willen vooral weten waarom Hengelo dicht moet. We hadden juist begrepen dat het bedrijf na een moeilijke periode nu weer goed draait.''

FNV wil nog niet inhoudelijk reageren omdat Siemens de bonden nog niet officieel heeft ingelicht. "Als dit waar is, is het een verschrikkelijke klap voor iedereen die daar werkt'', liet een woordvoerder weten.