Siemens schrapt 6900 banen bij energietak

Siemens schrapt 6900 banen bij energietak
16-11-2017 19:03 | Financieel | auteur ANP/RTR

MÜNCHEN - Het Duitse technologieconcern Siemens schrapt circa 6900 banen bij voornamelijk zijn energie- en gastak. Op dat vlak krijgt Siemens de laatste tijd minder opdrachten vanwege de stormachtige opkomst van hernieuwbare energie.

De helft van het massaontslag valt in Duitsland. Daar worden in het oosten van het land tevens twee grote fabrieken gesloten. De rest van deze ingreep treft andere delen van het internationaal actieve concern met in totaal meer dan 370.000 werknemers. Siemens maakt onder meer grote installaties voor de oliewinning, energiecentrales en gasturbines. Daar is steeds minder vraag naar. Of er gevolgen zijn voor werknemers in Nederland, is niet bekend.

Volgens directeur personeelszaken Janina Kugel zijn de ingrepen nodig om ervoor te zorgen dat Siemens op het gebied van energie voldoende concurrerend blijft. Het concern is al langer bezig met een transformatie van de bedrijfsstructuur, waarbij verder onder meer de gezondheidstak op eigen benen wordt gezet.

Het is ook niet voor het eerst dat er stevig wordt gesnoeid bij Siemens. Zo kondigde het bedrijf in mei nog een reorganisatie aan bij zijn digitale tak. Daarbij werden 1700 banen in Duitsland geschrapt en werden duizend arbeidsplaatsen overgeheveld naar externe dienstverleners.

Eerder deze week kondigde de Amerikaanse branchegenoot General Electric ook al grootscheepse hervormingen aan. Die gooit het roer flink om. Het industrieel conglomeraat presenteerde een nieuwe strategie, waarbij het zich toelegt op zijn activiteiten op het gebied van luchtvaart, gezondheidszorg en energie. Andere activiteiten zoals de trein- en lichtdivisie gaan in de etalage.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden