Manchester United zucht onder hoge salarissen

Manchester United zucht onder hoge salarissen
16-11-2017 18:04 | Sport | auteur ANP

MANCHESTER - Manchester United kan dit seizoen genieten van hogere inkomsten dankzij deelname aan de lucratieve Champions League. Dat wordt evenwel grotendeels tenietgedaan door fors gestegen spelerssalarissen. De Britse voetbalclub, die een beursnotering heeft op Wall Street, kan zijn aandeelhouders daardoor geen hogere winst beloven.

Manchester United boekte in het eerste kwartaal van het boekjaar 2017/2018 een omzet van 141 miljoen pond (158 miljoen euro), een zesde meer dan een jaar eerder. Vooral de opbrengsten uit de ticketverkoop en televisierechten maakten een flinke sprong vooruit. De nettowinst viel met 7,9 miljoen pond ruim vijf keer zo hoog uit als een jaar eerder.

Hoewel ook het bedrijfsresultaat voor eenmalige posten in het eerste kwartaal toenam, gaat het voetbalbedrijf voor het gehele boekjaar uit van een daling. Het voorspelde resultaat van 175 miljoen tot 185 miljoen pond, is afgezet tegen de gemiddelde verwachting van financieel analisten, aan de magere kant.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden