Vogel blijft in neus vliegtuig steken

Vogel blijft in neus vliegtuig steken [+video]
16-11-2017 16:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

MIAMI - Een vlucht van American Airlines op weg naar Zuid-Florida kon dinsdag veilig landen nadat een vogel tegen de voorkant van het vliegtuig vloog.

Vlucht 1498 vanuit Mexico-stad was om ongeveer 11:00 uur in de buurt van Miami International Airport toen de vogel de neus van de Airbus A319 trof.

Het vliegtuig landde en kon zonder problemen naar de gate taxiën. Er werden geen verwondingen gemeld.

Hoewel vogels vaak vliegtuigen raken tijdens de vlucht, is dit incident anders dan anderen omdat de vogel na de klap in het vliegtuig bleef steken.

Een medewerker van American Airlines die met Local 10 News sprak, zei dat ze nog nooit zoiets had gezien als wat er dinsdag gebeurde: "Het is waar dat we te maken hebben met vogelaanvaringen, dat gebeurt wel, maar nooit zoals dit", zei de werknemer.

Het vliegtuig werd naar de werkplaats gebracht om de schade te herstellen en werd vervangen door een ander vliegtuig voor toekomstige vluchten.

In een studie uit 2016 meldde de Federal Aviation Administration dat er meer dan 160.000 vogelaanvaringen werden gemeld van 1990-2015 in de VS, waarbij de meerderheid plaatsvond tijdens de landing.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden