Clicky


Twee nieuwe Volvo's voor Jos Scholman

Twee nieuwe Volvo's voor Jos Scholman
16-11-2017 14:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

Aannemingsbedrijf Jos Scholman heeft twee nieuwe Volvo FH trucks in gebruik genomen. De FH500 trekker met gestuurde voorloopas wordt voornamelijk ingezet voor kippertransport en de FH 10×4 is voorzien van een ingenieus haakarmsysteem. Beide Volvo vrachtwagens zijn zo duurzaam mogelijk samengesteld en geleverd door Van Dijk Utrecht.

Robert Scholman: "De reden voor de aanschaf van de twee nieuwe Volvo’s was enerzijds het kunnen uitbreiden van onze huidige capaciteiten en anderzijds het duurzaamheidsaspect. We bevinden ons met het bedrijf op niveau vijf van de CO2-prestatieladder en er wordt veel van ons verwacht op dat gebied. Daarom hebben we geïnvesteerd in twee nieuwe, zuinige trucks. Die voldoen aan alle eisen en zijn een mooie aanvulling op ons wagenpark."

GTL-brandstof

Met duurzaamheid als leidraad zijn de Volvo trucks samen met Van Dijk Utrecht samengesteld. Scholman: "Het resultaat? Twee vrachtwagens die voorzien zijn van de nieuwste generatie Euro 6 C-motoren, met alles erop en eraan. Ook maken wij als bedrijf gebruik van zeer schone GTL-brandstof. We proberen op alle fronten rekening te houden met het milieu."

Minder ritten door hoog laadvermogen

Het haakarmsysteem van de af fabriek 5-asser heeft bovendien een hoog laadvermogen van 30.500 kg. Met deze truck kan men meer zand, grond of secundaire bouwstoffen meenemen. Daardoor zijn in plaats van drie nu maar twee ritten nodig. Bovendien wordt het haakarmsysteem aangedreven door de distributie-PTO. Het voordeel is dat containers sneller kunnen worden op- en afgezet. Dit vermindert het brandstofverbruik en verlaagt dus de CO2-uitstoot.

De voertuigen zullen breed worden ingezet voor alle activiteiten en projecten die door Aannemingsbedrijf Jos Scholman worden uitgevoerd. Van het afvoeren van afval, tot het transport van bouwgrond. Kortom alle voorkomende werken in de grond-, weg- en waterbouw, groenvoorziening en gladheidsbestrijding. De directie van het aannemingsbedrijf is tevreden met het eindresultaat.

Robert: "Volvo is een degelijk merk, dat ver vooruitloopt als het aankomt op het duurzaamheidsaspect. De samenwerking met Van Dijk Utrecht was zeer prettig."