Transport Online - Bedreigde gedetineerde weg uit terroristencel

Bedreigde gedetineerde weg uit terroristencel

Bedreigde gedetineerde weg uit terroristencel
16-11-2017 13:49 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Een gedetineerde op de terroristenafdeling van de gevangenis in Vught wordt ernstig bedreigd. Hij moet daarom worden overgeplaatst naar een gewone gevangenis. De man zit in Vught vanwege een aanslag op een moskee, wat een terroristisch misdrijf is. In de gevangenis wordt hij echter voortdurend bedreigd door geradicaliseerde islamitische medegevangenen die daar ook verblijven.

De man had al eerder om overplaatsing gevraagd,maar dat werd twee keer afgewezen. De beroepscommissie van de Raad voor de Strafrechtstoepassing (RSJ) heeft de klager nu toch in het gelijk gesteld. De man is eind vorig jaar veroordeeld tot vier jaar celstraf en wordt sinds zijn komst voortdurend belaagd, waardoor hij met psychische klachten kampt.

De betrokkene is vanwege deze situatie ruim zeven maanden in afzondering geplaatst. De beroepscommissie heeft in Vught de situatie bekeken en vindt dat de afscheiding op de luchtplaats niet voldoende is om mogelijk gevaar af te weren. Personeel zou niet ingrijpen als er bedreigingen worden geuit.

Bovendien roepen radicale moslimgevangenen vanaf de luchtplaats allerlei verwensingen, die de betrokkene in zijn cel kan horen. Vooral in de avond als het personeel weg is, wordt 'allahu akbar' (god is groot) geroepen en worden onthoofdingsliederen gezongen.

Vanwege de aanhoudende onveilige situatie en zijn vrees voor agressie, vindt de beroepscommissie overplaatsing terecht.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,829
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions