Onderzoek naar dodelijk ongeluk op Nederlands vrachtschip 'Lady Christina'

Onderzoek naar dodelijk ongeluk op Nederlands vrachtschip 'Lady Christina'
16-11-2017 13:18 | Algemeen | auteur ANP

DELFZIJL - Op een Nederlands vrachtschip is in Finland een dodelijk ongeluk gebeurd. De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) heeft er twee onderzoekers naartoe gestuurd om de toedracht te onderzoeken. Het slachtoffer is een 25-jarige matroos uit de Filipijnen, vertelt een woordvoerder van rederij Wijnne Barends uit Delfzijl, de eigenaar van het schip Lady Christina.

Het ongeluk gebeurde woensdagmorgen in de haven van Rauma, in het zuidwesten van Finland. Volgens de regionale krant Satakunnan Kansa raakte het slachtoffer bekneld onder een luik. De rederij kan nog niets zeggen over de toedracht. Het bedrijf noemt het belangrijk dat wordt achterhaald hoe het ongeluk kon gebeuren. "Dit slaat er wel in bij onze organisatie'', zegt de woordvoerder.

Het onderzoeken van ernstige scheepvaartongelukken is een van de vaste taken van de OVV. De raad heeft in dit soort gevallen een onderzoeksplicht, legt een woordvoerster uit. "Het doel is ook altijd om lering te trekken, zodat herhaling in de toekomst kan worden voorkomen.''

De Finse politie stelt tegenover de krant dat er geen vermoedens zijn van een misdrijf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,463

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden