Meer dan 3.000 euro boete voor Turkse chauffeur op Duitse A5

Meer dan 3.000 euro boete voor Turkse chauffeur op Duitse A5 [+foto's]
16-11-2017 11:28 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

FRIEDBERG(D) - De Duitse politie heeft maandagochtend een Turkse vrachtwagenchauffeur gecontroleerd op de A5. Tijdens de controle vond de politie naast verschillende technische gebreken ook ernstige overtredingen van de rij- en rusttijden.

De 44-jarige vrachtwagenchauffeur werd rond 10:00 uur van de weg gehaald. Al direct viel het gebrek aan ladingzekering van de 14 ton auto-onderdelen op. De politie was duidelijk, de lading moest opnieuw geladen en gezekerd worden voor de chauffeur de rit mocht vervolgen echter tijdens het opnieuw laden kwamen er meer problemen aan het licht.

Het zijdeel van de trailer was gebroken. Het remsysteem was roestig en er werden gebroken remblokken gevonden. De defecten waren duidelijk maar niet voldoende ernstig om een rijverbod op te leggen. De chauffeur mocht echter geen lading meer vervoeren met deze vrachtwagen. De auto-onderdelen moesten worden overgeladen op een andere vrachtwagen.

De vrachtwagen moest eerst langs een garage voordat deze opnieuw voor transport gebruikt mocht worden.

Maar niet alleen de voertuiggebreken en ongezekerde lading gaven de politie aanleiding tot actie. De chauffeur miste de laatste tijd duidelijk rustperiodes. In plaats van de maximale tien uur rijtijd toonde de tachograaf in oktober bijvoorbeeld een keer 15 uur en een keer 25 uur totale rijtijd.

Met meer dan 3.000 euro boete voor deze schendingen mocht de chauffeur vertrekken richting een garage. Zijn werkgever kan een boete verwachten die minsten drie keer zo hoog is als die van de chauffeur, meldt de politie donderdag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden