Clicky

 
Transport Online - Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar Botlekbrug

Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar Botlekbrug

Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar Botlekbrug
15-11-2017 19:41 | Weer en Verkeer | auteur ANP

DEN HAAG - Rijkswaterstaat kijkt opnieuw naar de afhandeling van storingen en de ,,onderhoudsfilosofie" van de Botlekbrug in Spijkenisse. De brug kampt met nogal wat storingen. Er zijn al honderd geweest sinds de ingebruikname in 2015.

Na een tijd van dalingen is er recent weer een "lichte toename'' van storingen te zien, aldus minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) in een brief aan de Tweede Kamer. Rijkswaterstaat blijft er volgens haar met de aannemer alles aan doen om het aantal storingen terug te dringen.

De brug is "complex en uniek" en niet goed te vergelijken met andere bruggen, "ook niet qua storingscijfers'', aldus de minister. Er zijn al een reeks maatregelen genomen om de brug te verbeteren. Alle kwetsbare omloopwielen van de brug worden in 2018 en 2019 vervangen.

Begin volgend jaar moet de hinder voor het vaar- en wegverkeer verder afnemen. Schepen kunnen dan de brug van twee kanten tegelijk passeren. Aan de andere kant zal een "uitvoerig testproces" voor de ingebruikname van het spoordeel weer extra hinder opleveren voor het wegverkeer en de scheepvaart, schrijft de minister.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,980
Diesel1,624

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions