Laatste topman V&D wordt baas SPAR

Laatste topman V&D wordt baas SPAR
15-11-2017 17:16 | Financieel | auteur ANP

WAALWIJK - Voormalig V&D-topman John van der Ent, de man die uiteindelijk het licht uitdeed bij het failliete warenhuis, wordt algemeen directeur van supermarktbedrijf SPAR. Hij volgt daar Sjaak Kranendonk op, die ongeveer negen jaar aan het hoofd van de retailer heeft gestaan.

De 55-jarige Van der Ent was eerder onder meer directeur van drogisterijketen Etos en dameskledingverkoper Etam. In 2015 werd hij aangesteld als bestuursvoorzitter van V&D. Van der Ent bleek achteraf de laatste topman van het bekende Nederlandse warenhuis. Op oudjaarsdag 2015 werd het faillissement uitgesproken en in de maanden daarna bleek dat er geen doorstart meer inzat.

De raad van commissarissen van SPAR is erg blij met de komst van Van der Ent. "John is een zeer ervaren retailer die zijn sporen breed verdiend heeft'', staat in een verklaring. Zelf laat Van der Ent weten er "veel zin'' in te hebben. Hij begint op Nieuwjaarsdag bij SPAR Holding, dat merkhouder is van de ruim driehonderd supers van SPAR en Attent die worden gerund door zelfstandige ondernemers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,795
Diesel1,489

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden