Vakbond kondigt acties aan bij PostNL

Vakbond kondigt acties aan bij PostNL
14-11-2017 20:03 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP

UTRECHT - FNV gaat volgende week acties op touw zetten bij PostNL. De vakbond is boos omdat het postbedrijf geen gehoor heeft gegeven aan een ultimatum voor een beter cao-bod.

"PostNL krijgt wat het vraagt, namelijk ontevreden werknemers'', aldus FNV-onderhandelaar Ger Deleij. Hij wil onder meer graag afspraken maken over het terugdringen van de werkdruk bij de afdeling pakketten, maar stelt dat PostNL daar niet aan wil.

Het is nog niet duidelijk wat de acties precies gaan inhouden. Waarschijnlijk zal het eerst om bijvoorbeeld stiptheids- of langzaamaanacties gaan en niet meteen om een staking. "Volhardt het bedrijf in zijn standpunt, dan kan het een lastige decembermaand tegemoet zien, zoveel is zeker'', waarschuwt de vakbond.

PostNL stelt in een reactie nog in gesprek te zijn en er alles aan te doen om er samen uit te komen. Dat het postbedrijf nog niet inhoudelijk heeft gereageerd op het ultimatum van FNV is volgens een woordvoerster omdat er ook nog drie andere bonden in het spel zijn. PostNL wil eerst weten wat zij van de situatie vinden. De onderneming verwacht de uitkomst van hun ledenraadplegingen nog deze week.

De cao PostNL geldt voor ruim 20.000 postbodes, pakketbezorgers en andere medewerkers.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden