Clicky


DFDS neemt Alphatrans over

DFDS neemt Alphatrans over
14-11-2017 11:59 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - De scheepvaart- en logistieke DFDS Group verwerft alle aandelen van logistiek bedrijf Alphatrans Group BV. Dit is het resultaat van een vandaag gesloten overeenkomst met Martin Bos, eigenaar van Alphatrans.

Alphatrans is een in Nederland gevestigd bedrijf dat gespecialiseerd is in het transport van lange, brede, hoge en zware ladingen. Met 197 werknemers en een vloot van 720 trailers en 125 trucks, is het een van de grootste exploitanten voor platte trailers die het Europese vasteland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland bedient. Het bedrijf heeft kantoren in Nederland, België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland en daarnaast ook in de landen Hongarije, Roemenië en Portugal waar DFDS niet is vertegenwoordigd.

"Alphatrans is een perfecte match met DFDS. Het is een zeer goed beheerd bedrijf met een goed klantenbestand en een sterke en goede reputatie. Het versterkt onze speciaal transport activiteiten en stelt ons in staat onze klanten transport van en naar nieuwe landen aan te bieden. Dit is in lijn met de strategie van DFDS om ons netwerk uit te breiden via groei en overnames", aldus Eddie Green, Executive Vice President en hoofd van de logistieke divisie van DFDS.

"Bovendien biedt dit ons verdere interessante mogelijkheden voor de groei van onze klantenservice en het aanbod voor markt synergiën in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en het vasteland van Europa. Met de transportactiviteiten van Alphatrans van en naar het Verenigd Koninkrijk, zullen we ons netwerk met betrekking tot de handel in het Verenigd Koninkrijk verder kunnen ontwikkelen ten voordele van onze klanten", stelt Eddie Green.

"Ik ben erg blij dat Martin Bos heeft toegezegd het bedrijf te blijven managen. Ik kijk er naar uit om onze vele nieuwe collega’s te leren kennen en te verwelkomen bij DFDS en het aanbod en de services van DFDS en Alphatrans verder te ontwikkelen tot een nog meer klantgericht en efficiënt netwerk dat bijna heel Europa bestrijkt. Ik ben ervan overtuigd dat we het maximale zullen halen uit de gecombineerde vaardigheden en ervaringen die de twee bedrijven kunnen bieden ten behoeve van DFDS en onze klanten", zegt Eddie Green.

De DFDS Group biedt werk aan ongeveer 7.000 mensen waarbij zij scheepvaart- en logistieke diensten leveren in heel Europa. DFDS heeft een jaaromzet van bijna twee miljard euro.