Clicky


Picken kleinere items centraal op Scala Pick

Picken kleinere items centraal op Scala Pick [+video]
14-11-2017 10:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Snel en foutloos orderverzamelen is essentieel voor een succesvolle logistiek. Op het Scala Pick worden tijdens Logistica 2017 slimme en betaalbare oplossingen getoond, waarmee dat succes binnen handbereik komt.

Een snel en foutloos orderpickproces is cruciaal voor zowel B2C als B2B ketens. Steeds meer oplossingen maken een snelle picking, zonder fouten, mogelijk. Het Scala Pick biedt de beursbezoeker inzicht in de mogelijkheden waarmee zo’n snel en foutloos orderverzamelproces kan worden verwezenlijkt. Er worden onder andere compacte, ruimtebesparende goods-to-man en goods-to-robot oplossingen getoond. Ook voor man-to-goods concepten worden oplossingen gepresenteerd, waaronder een handzame pick kar met pick to light technologie.

Juiste data essentieel

In alle gevallen geldt dat het beschikken over de juiste data essentieel is. Daarmee kunnen fouten tijdens het pickproces immers worden voorkomen. Tijdens de demonstratie wordt hiervoor een mobiele meet- en weegoplossing gepresenteerd die ervoor zorgt dat alle masterdata correct in het ERP en/of WMS komen te staan.

Verder laat het Scala zien welke voordelen de combinatie van een optimale paktafellogistiek en modulaire transporttechniek biedt, en hoe retourzendingen efficiënt kunnen worden verwerkt en ingeslagen.

Kijkje in de toekomst

Voorafgaand aan de presentatie op het Scala Pick krijgt de beursbezoeker de mogelijkheid om met behulp van virtual reality een kijkje te nemen in het magazijn van de toekomst. 

Deskundig commentaar

De demonstraties op de Scala’s duren elk ongeveer twintig minuten en worden ieder uur herhaald. Een deskundige adviseur van de VeLa (Vereniging Logistiek Adviseurs) voorziet iedere demonstratie van commentaar. Vanaf het demoplein heeft beursbezoeker goed zicht op de nagebootste magazijnsituatie. Bovendien worden de gedemonstreerde processen op grote schermen in close-up getoond. Uiteraard is er na elke demonstratie voldoende tijd om dieper in te gaan op de getoonde (deel)processen.