Clicky


Rechter: Parkeerplaats Keulse Barrière moet weer open

Rechter: Parkeerplaats Keulse Barrière moet weer open
13-11-2017 16:38 | Transport | auteur Redactie [FE]

VENLO - Vandaag is in een kort geding door de rechter besloten dat het parkeerterrein bij De Keulse Barrière weer open moet. Op 19 oktober werd het parkeerterrein afgesloten door de gemeente Venlo vanwege overlast door buitenlandse vrachtwagenchauffeurs die in het weekend de parkeerplaats gebruikten en, volgens de gemeente, een bende achterlaten. Daarnaast zou de parkeerplaats in slechte staat verkeren.

De eigenaren van het naastgelegen wegrestaurant De Keulse Barrièrre spanden een Kort Geding aan om de sluiting aan te vechten.

De rechter heeft besloten dat het parkeerterrein op werkdagen weer open mag. In het weekend zal het parkeerterrein gesloten zijn om zo overlast van Oost-Europese chauffeurs te voorkomen. Van maandag 11:00 uur tot vrijdag 00:00 uur zal de parkeerplaats voortaan geopend zijn.

De eigenaar van de Nieuwe Keulse, het naastgelegen wegrestuarant, reageerde vanmidag opgetogen. "Binnen zeven dagen moet het parkeerterrein weer open zijn. En wij gaan parkeerplaatsen voor speciaal transport inrichten", laat hij aan de redactie weten.

De gemeente Venlo was van mening dat de parkeerplaats in slechte staat verkeerde omdat enkele rioolputten op instorten stonden. Uit aangeleverde foto's door de gemeente kon dit niet onderbouwd worden.