Transport Online - Emirates koopt veertig Boeings

Emirates koopt veertig Boeings

Emirates koopt veertig Boeings
12-11-2017 19:04 | Algemeen | auteur ANP

DUBAI - De nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), Emirates, heeft aan het begin van de luchtvaartshow in Dubai veertig toestellen van het type Boeing 787 10X besteld.

De toestellen, die vanaf 2022 geleverd worden, zijn op basis van de officiële prijslijst van Boeing samen goed voor omgerekend 12,9 miljard euro. Luchtvaartmaatschappijen krijgen doorgaans evenwel flinke kortingen bij zulke grote orders.

De grootste van de zogenoemde Golfmaatschappijen zou ook nog in onderhandeling zijn met Airbus over een order voor 36 extra exemplaren van de A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Daarvan is Emirates nu al wereldwijd de grootste gebruiker.

Met de order zou een bedrag van omgerekend zo'n 13,7 miljard euro gemoeid zijn. Daarmee kan de Europese concurrent van Boeing waarschijnlijk een paar jaar langer door met de productie van de A380.

De viermotorige 'superjumbo' werd in 2007 geïntroduceerd, maar de vraag bij klanten valt de laatste jaren zwaar tegen. Veel luchtvaartmaatschappijen geven voor lange vluchten de voorkeur aan kleinere en zuinigere toestellen.

De heerser van Dubai, sjeik Mohammad bin Rashid al-Maktoum, heeft de tweejaarlijkse luchtvaartshow zondag geopend. Op de vijf dagen die de luchtvaartbeurs telt, bieden 1200 partijen hun waar aan, meldde Gulf News. Twee jaar geleden werd op deze show voor 32 miljard euro aan contracten getekend.

De show wordt overschaduwd door de opgelaaide conflicten in de regio. Die worden vooral veroorzaakt door wrijvingen tussen de Arabische Golfstaten en het 150 kilometer van Dubai verwijderd liggende Iran.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions