Huiszoeking bij Vlaamse omroep in zaak-De Pauw

Huiszoeking bij Vlaamse omroep in zaak-De Pauw
12-11-2017 00:53 | Buitenland | auteur ANP/BELGA

BRUSSEL - Onderzoekers van het parket van Antwerpen hebben zaterdagavond huiszoeking verricht bij de kantoren van de Vlaamse publieke omroep VRT in Brussel. De huiszoeking had plaats in het kader van de zaak Bart De Pauw. De VRT verbrak het contract met de presentator van de quiz 'Twee tot de zesde macht' eerder in de week vanwege klachten over grensoverschrijdend gedrag.

De VRT liet weten dat topman Paul Lembrechts werd gehoord als getuige. Bij de vertrouwenspersoon van de omroep waren meerdere meldingen over het gedrag van de presentator binnengekomen, waarin steeds hetzelfde patroon terugkeerde: amoureuze avances die onschuldig startten maar gaandeweg overgingen in een vorm van stalking. Het zou gaan om honderden sms-berichten, "niet enkel om een kleine, flirterige boodschap'', aldus Lembrechts tegenover VRT Nieuws. "Het zijn expliciete en pornografisch getinte berichten."

Bij de huiszoeking van zaterdagavond zouden speurders onder meer op zoek zijn naar meer informatie over de personen die tegen De Pauw hebben getuigd en over het bredere dossier. De VRT zei mee te werken aan het onderzoek en benadrukte dat het niet gaat om een onderzoek naar de omroeporganisatie zelf.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden