Transport Online - UPS bouwt distributiecentrum in Eindhoven

UPS bouwt distributiecentrum in Eindhoven

UPS bouwt distributiecentrum in Eindhoven
10-11-2017 19:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - UPS® heeft een officiële steenleggingsceremonie gehouden om het plan voor een nieuw sorteer- en distributiecentrum voor pakketten in de regio Eindhoven bekend te maken. Het gebouw, ter waarde van 130 miljoen euro, opent naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018. Dan vervangt het de twee bestaande, kleinere centra in Eindhoven en creëert naar verwachting 200 extra banen.

Eindhoven is een strategische locatie in een regio waar meerdere industrieën gehuisvest zijn, waaronder hightech en gezondheidszorg. Het gebouw is naast het distributiecentrum voor de regio bovendien een doorvoercentrum dat zorgt voor een snelle en betrouwbare goederenstroom naar de rest van Nederland, maar ook naar België en Duitsland.

"Dit is de grootste infrastructurele-investering in de geschiedenis van ons bedrijf in Nederland en een van UPS’ grootste investeringen in Europa", aldus Tim Helsen, countrymanager UPS Nederland. "Dit hoogtechnologische gebouw is een gamechanger, waardoor we Nederland kunnen dienen, een groeiende Europese exporteconomie en een belangrijke speler en logistieke hub in de wereldeconomie van vandaag."

Eenmaal afgerond, heeft de vestiging in Eindhoven een oppervlakte van meer dan 27.000 vierkante meter en is uitgerust met geavanceerde technologie die tot 29.000 pakketten per uur kan sorteren, met ruimte om uit te breiden tot meer dan 50.000 pakketten. Het nieuwe gebouw heeft meer dan 100 laad- en losplaatsen, bijna 100 parkeerplaatsen voor de vrachtwagens van UPS en is uitgerust met UPS' geautomatiseerde pakketsorteringstechnologie.

"Met deze aanzienlijke investering in Nederland zijn we verheugd om ons investeringsplan van twee miljard US dollar in Europa, een belangrijke groeimotor voor UPS, voort te zetten", aldus Nando Cesarone, President van UPS Europe.

"We zijn optimistisch over de toekomst van Europa en met meer kleine en middelgrote bedrijven die grensoverschrijdend willen verzenden, hebben we ons Europese netwerk versneld. We helpen onze klanten sneller te gaan, hun bedrijf te laten groeien en kansen te helpen benutten over de hele wereld. "

UPS biedt sinds 1985 zijn service aan in Nederland en heeft momenteel 16 centra in het hele land. Nabij Eindhoven heeft UPS 66.000 vierkante meter aan toegewijde logistieke gezondheidszorgcentra in Venlo en Roermond, en biedt klanten diensten als temperatuurbeheersing, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance-programma aan.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions