Clicky

 Belgische politiek pleit voor tolvrije nachten

Belgische politiek pleit voor tolvrije nachten
10-11-2017 09:50 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - De Belgische Staatssecretaris voor Bestrijding van sociale fraude Philippe De Backer (Open Vld) wil dat vrachtwagenchauffeurs ’s nachts geen kilometerheffing hoeven te betalen. Op die manier wil hij overdag het vrachtverkeer op de weg terugdringen. Dat meldt VTM vrijdag.

Het was Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts die anderhalf jaar geleden het voorstel al deed om vrachtwagenchauffeurs ’s nachts minder kilometerheffing te laten betalen. Maar die slimme kilometerheffing is er tot nu toe niet gekomen.

Febetra staat niet negatief tegenover het idee: "Febetra is voorstander voor zover de volledige logistieke keten meewerkt. 's Nachts rijden en dan paar uur moeten wachten om te lossen, is geen oplossing. Bovendien zal de kilometerheffing pas "slim" zijn als alle weggebruikers kilometerheffing betalen", aldus Febetra in een reactie.

Transport en Logistiek Vlaanderen is eveneens wel te vinden voor het voorstel van De Backer. “Wij zijn zeker voor”, klinkt het. “’s Nachts of in daluren rijden zorgt voor een hogere efficiëntie.”

“Het probleem richt zich op het vlak van de opdrachtgevers. Zij zijn er vaak niet op ingesteld om 's nachts leveringen te verwerken. De magazijnen gaan bijvoorbeeld pas zes uur 's ochtends open, en dan moet een chauffeur uren wachten en moet de transporteur dat loon betalen, waardoor 's nachts rijden toch veel duurder wordt en de verlaging eigenlijk niet compenseert.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,076
Diesel1,896

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats