FedEx Express koopt 30 nieuwe ATR feeder vliegtuigen

FedEx Express koopt 30 nieuwe ATR feeder vliegtuigen
09-11-2017 16:39 | Zakelijk Nieuws | auteur Redactie [FE]

MEMPHIS - FedEx Express, een dochteronderneming van FedEx Corp., heeft woensdag aangekondigd dat het een koopovereenkomst heeft gesloten met ATR, die begint met de modernisering van de vloot feeder vliegtuigen van het bedrijf. Onder deze overeenkomst koopt FedEx Express 30 ATR 72-600F-vliegtuigen met een optie tot 20 extra ATR 72-600F's te kopen. De levering van het eerste vliegtuig wordt verwacht in 2020, met de daaropvolgende leveringen van ongeveer zes vliegtuigen per jaar over een periode van vijf jaar.

"De aankoop van nieuwe, geavanceerdere feeder vliegtuigen zoals de ATR 72-600F is de volgende stap in onze zeer succesvolle vlootmoderniseringsstrategie, die ons heeft geholpen onze brandstofefficiëntie en vlootbetrouwbaarheid de afgelopen jaren aanzienlijk te verbeteren," aldus David L. Cunningham , president en CEO, FedEx Express.

"We hebben nauw samengewerkt met ATR, dat dit nieuwe vliegtuig met speciale functies heeft ontwikkeld om ons te helpen onze activiteiten uit te breiden, vooral op de luchtvrachtmarkt, waar de zendingen groter en zwaarder zijn."

De huidige FedEx-feeder vliegtuigen vervoeren geen containers of gepalletiseerde vracht, dus deze nieuwe functies zullen het bedrijf helpen klanten op de luchtvrachtmarkt beter van dienst te zijn waar gepalletiseerde zendingen de norm zijn.

FedEx zet momenteel meer dan 300 feedervliegtuigen in 45 landen in. De meeste van deze feeder vliegtuigen zijn eigendom van FedEx en worden verhuurd en geëxploiteerd door verschillende derde luchtvaartmaatschappijen op basis van hun eigen operationele certificaten.

De FedEx feeder vloot vormt een aanvulling op de jetvloot van het bedrijf met meer dan 360 vliegtuigen, waaronder Boeing 777's, B767's en B757's, MD11's, MD10's, Airbus 300's en Airbus 310's.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden