Clicky


Het Rotterdam Port Fund investeert in innovatieve stofbestrijder

Het Rotterdam Port Fund investeert in innovatieve stofbestrijder
09-11-2017 16:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - In de industrie en mijnbouw, maar ook bij het transport van droge bulkgoederen komen vaak grote hoeveelheden stof vrij. Het vrijgekomen stof is een ernstige bron van milieuvervuiling waar ook ernstige gezondheidsrisico’s aan kleven. Daarnaast leidt verstuiving tot economische schade: waardevolle grondstoffen waaien weg en kunnen niet meer worden gebruikt. Het Rotterdam Port Fund ziet kansen in mogelijke oplossingen en investeert.

Duurzame stofbestrijding

Stofvorming en verstuiving kan worden beperkt door behandeling van goederen met bevochtigers, schuim en zogenaamde korstvormers. De producten van Wuvio reduceren stofvorming met ten minste 85 procent en het waterverbruik met meer dan 90 procent.

Wuvio werkt al ruim 10 jaar aan de ontwikkeling en productie van innovatieve stofbestrijdingsmiddelen. De belangrijkste grondstof van de Wuvio-producten bestaat uit gerecyclede vezels. De andere bestandsdelen bestaan, waar mogelijk, uit hergebruikte of hernieuwbare grondstoffen. Duurzaamheid zit in de vezels van het bedrijf.

Groeiambitie

Bastiaan van der Knaap (Rotterdam Port Fund): “De circulaire economie biedt kansen voor nieuwe technologieën voor hergebruik van grondstoffen. Wuvio vertaalt die kansen in effectieve stof bestrijdende producten waar heel veel bedrijven in en rond de haven profijt van kunnen hebben. Wij zijn als fonds verheugd dat we de groeiambitie van dit bedrijf kunnen versnellen en kijken uit naar de samenwerking met een sterke partner als Navus Ventures en het gehele team van Wuvio.”

Marck Hagen (CEO Wuvio): “Wij willen wereldwijd een forse bijdrage leveren aan een schonere lucht en water. Dat vraagt om financiële slagkracht. De investering en het netwerk van het Rotterdam Port Fund stellen ons in staat onze internationale groeiplannen te realiseren en onze R&D capaciteit uit te breiden.”

Wuvio is bezig met de realisatie van een nieuwe R&D faciliteit in Maasdijk – in het zicht van de Rotterdamse haven. Hier zal onder meer worden gewerkt aan producten voor het voorkomen van stofvorming van droge agrifood bulkgoederen.

Het Rotterdam Port Fund is een onafhankelijk investeringsfonds dat - investeert in vernieuwende bedrijven - actief in en om de havensector in NW Europa - met een behoefte aan groeikapitaal. Het fonds is een initiatief van het Havenbedrijf Rotterdam, NIBC Bank, Innovationquarter, Koninklijke Doeksen en de Rotterdamse ondernemers Peter Goedvolk en Luc Braams.

Het Nederlandse Wuvio is wereldwijd actief en wist al eerder Oxbow Energy Solutions en Navus Ventures aan zich te binden. Tegelijk met het belang van het Rotterdam Port Fund in Wuvio verandert ook de samenstelling van de board. Deze zal bestaan uit Jan Anne Schelling (Chief Asia), Frank van den Broeck (CCO) en oprichter Marck Hagen (CEO).