DB Schenker opent zijn grootste logistieke centrum in Madrid

DB Schenker opent zijn grootste logistieke centrum in Madrid
08-11-2017 17:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

MADRID/FANKFURT - DB Schenker, wereldleider op het gebied van logistiek en transport, heeft zijn grootste logistieke centrum in Spanje geopend op een perceel van 60.000 m2. Dit zal de thuisbasis zijn van het binnenlandse en internationale vervoer over land en projectactiviteiten, evenals de lucht- en zeevracht. Deze nieuwe faciliteit vertegenwoordigt een investering van 22 miljoen euro, wat een weerspiegeling is van het streven van het bedrijf om te blijven groeien in Spanje.

DB Schenker heeft momenteel bijna 1.000 werknemers in Spanje die verdeeld zijn over 71 vestigingen, waarvan 29 eigen kantoren van DB Schenker, waarmee het één van de grootste transportbedrijven van het land is. Deze nieuwe terminal biedt werk aan meer dan 150 professionals. De nieuwe terminal is gebouwd op basis van zeer duurzame energiebesparende criteria.

Duurzame constructie met hoogstaande technologie

De omvang van het nieuwe logistieke centrum van Madrid, gelegen in het Vicálvaro-district, is gelijk aan dat van acht voetbalvelden. Twee magazijnen en een kantoorgebouw zijn verdeeld over de oppervlakte.

Het eerste magazijn is opgezet als crossdock-gebied en beslaat 10.170 m2, met 112 hydraulische docks voor laden en lossen. Het tweede magazijn wordt gebruikt voor de opslag van lucht- en zeevrachtzendingen. Het beslaat
1.680 m2, met de mogelijkheid om uit te breiden naar 2.900 m2.

DB Schenker heeft een duurzame bedrijfsvoering opgenomen in zijn filosofie, met efficiënte logistieke en transportoplossingen samen met een constante vermindering van de wereldwijde milieu-impact. De faciliteit heeft 120 fotovoltaïsche zonnepanelen die een groot deel van de verbruikte elektrische energie produceren. Alle verlichtingsapparatuur wordt bovendien voorzien van LED's en het airconditioningsysteem beschikt over VRF-technologie met warmteterugwinningsprocessen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden