Transport Online - 24 boetes tijdens Integrale Transport Controle op A6

24 boetes tijdens Integrale Transport Controle op A6

24 boetes tijdens Integrale Transport Controle op A6
08-11-2017 17:26 | Controles | auteur Redactie [FE]

LELYSTAD - Dinsdag 7 november werd langs de A6 een Integrale Verkeerscontrole gehouden. In totaal werden vijftien voertuigcombinaties gecontroleerd en werden 24 bekeuringen gegeven.

Dinsdagochtend begon het Team Verkeer, in samenwerking met Rijksdienst Wegverkeer, De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de Landelijke Eenheid en dienst Milieu, om 08.00 uur aan de controle. De controle was vooral gericht op de technische staat van de voertuigen. Motorrijders haalden de voertuig-combinaties van de weg en leidden hen naar de controleplek.

In totaal werden vijftien voertuigcombinaties aan een controle onderworpen. Er bleken 24 overtredingen te zijn gemaakt. Zo kreeg een bedrijf een boete omdat een chauffeur een chauffeursvergunning van een ander gebruikte. Aangezien dit tien keer eerder had plaatsgevonden, werd het bedrag van de boete ook tien keer zo hoog.

Eén chauffeur had te weinig rust genomen en kreeg daar een bekeuring voor. Drie keer bleek de lading niet goed vastgemaakt. Vijf keer deden de remmen het niet zoals het hoort en drie keer waren de banden te glad. Bij één voertuig zat een wiel los en een kermisattractie kreeg een WOK-melding. (De attractie moet opnieuw gekeurd worden). De oplegger met daarop de draaimolen mocht niet verder aangezien er delen van de attractie konden vallen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,852
Diesel1,492

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen