Transport Online - Vlaardingers moeten drinkwater koken

Vlaardingers moeten drinkwater koken

Vlaardingers moeten drinkwater koken
08-11-2017 11:18 | Gezondheid | auteur ANP

VLAARDINGEN - In het drinkwater van Vlaardingen zijn ongewenste bacteriën aangetroffen. Het waterbedrijf Evides en de veiligheidsregio Rijnmond adviseren daarom alle inwoners van Vlaardingen om het kraanwater drie minuten te koken voordat ze het drinken of er eten van bereiden. De situatie gaat minimaal drie dagen duren.

Het water is wel direct bruikbaar voor andere doeleinden, zoals (af)wassen en douchen.

"We hebben op verschillende locaties in hele lage aantallen ongewenste bacteriën aangetroffen. Door het drinkwater drie minuten lang te koken worden de bacteriën onschadelijk gemaakt. U kunt het gekookte drinkwater gebruiken om te drinken of eten mee te bereiden", stelt het waterbedrijf op zijn website.

Evides raadt bij het koken een fluitketel of pan te gebruiken. "Water in waterkokers en koffiezetapparaten kookt in de regel namelijk geen drie minuten achtereen, check daarvoor de gebruiksaanwijzing van het apparaat. Het kookadvies geldt ook voor drinkwater voor huisdieren."

De mogelijke oorzaak wordt door het waterbedrijf onderzocht. Evides probeert de situatie zo snel mogelijk te verhelpen. "Het kookadvies blijft gelden tot onderzoek aantoont dat het water in Vlaardingen volledig betrouwbaar is. Wij vragen u daarom voorlopig nog het drinkwater te koken", geeft het bedrijf gebruikers mee. Het kookadvies geldt niet voor andere delen van het voorzieningsgebied. Vlaardingen heeft ongeveer 70.000 inwoners.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions