Transport Online - Lange rijen wachtende vrachtwagens op Spaanse AP7 door staking Catalonië [+foto's&video]

Lange rijen wachtende vrachtwagens op Spaanse AP7 door staking Catalonië

Lange rijen wachtende vrachtwagens op Spaanse AP7 door staking Catalonië [+foto's&video]
08-11-2017 10:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

FIGUERES - Door een algemene staking in het Spaanse Catalonië staan lange rijen vrachtwagens stil op de AP7 naar Figueres en Girona. Ook op andere Catalaanse wegen zouden lange files staan. De Spaanse Servei Català van Trànsit (soort van ANWB) adviseert automobilisten om woensdag niet de weg op te gaan.

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia zouden de aanstichters van deze stakingen leden van de Defensiecommissies van de Republiek (CDR) zijn. Op de wegen zwaaiden ze met spandoeken en eisten de vrijlating van politieke gevangen. Ook werpen ze her en der wegblokkades op door spullen op de weg te gooien.

Op de AP7, richting Spanje, bij de afritten Figueres en Girona staan vele vrachtwagenchauffeurs stil. De atmosfeer onder de chauffeurs is goed. Franse en Spaanse vrachtwagenchauffeurs ondersteunen elkaar en bespreken onder het genot van een kop koffie de politieke kwesties in Catalonië maar ook kwesties als de oneerlijke concurrentie wordt niet gemeden.

Ook een Nederlandse chauffeur laat aan onze redactie weten vast te staan. "Ik moet richting Barcelona en sta al vanaf 07:00 uur stil. Er zit geen beweging in. Ik sta hier met een tankwagen gevaarlijke stoffen klasse 3. Als het nog lang duurt dan gaat lossen in Barcelona niet meer lukken en terug laden dan ook niet."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions