Werkgelegenheid havens in het Noordzeekanaalgebied groeide in 2016

Werkgelegenheid havens in het Noordzeekanaalgebied groeide in 2016
07-11-2017 17:14 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De werkgelegenheid in het Noordzeekanaalgebied is in 2016 met 2,4 procent toegenomen, deze toename komt met name voor rekening van de chemische industrie en de basismetaal- en metaalproductenindustrie. Ook de toegevoegde waarde is in dezelfde periode toegenomen met 1,7 procent. De stijging is toe te schrijven aan de chemische industrie en de zakelijke en niet zakelijke dienstverlening.

Het aantal zeehavengerelateerde bedrijfsvestigingen kent een stijging van 3,9 procent, voornamelijk gerealiseerd in de op- en overslag en basismetaal- en metaalproductenindustrie. Ook in de andere Nederlandse zeehavenregio’s is een toename van de werkgelegenheid en toegevoegde waarde te zien. Het belang van de havens en het havenindustrieel complex in de Nederlandse economie is groter geworden.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat laat jaarlijks de Havenmonitor opstellen met als doel de economische betekenis van de Nederlandse zeehavengebieden, in termen van werkgelegenheid, bedrijfsvestigingen, toegevoegde waarde en private investeringen in beeld te brengen. De huidige monitor geeft een beeld van de ontwikkeling in de periode 2002-2016.

In de monitor wordt onderscheid gemaakt naar vier zeehavengebieden, het Scheldebekken, het Rijn- en Maasmondgebied, het Noordzeekanaalgebied en de Noordelijke zeehavens. Tevens wordt onderscheid gemaakt naar de individuele zeehavengemeenten.

De havenmonitor is te raadplegen op www.havenmonitor.nl en kan ook worden gedownload.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden