Acteurs vertellen over Job Gosschalk in Revu

Acteurs vertellen over Job Gosschalk in Revu
07-11-2017 14:06 | Showbizz | auteur ANP

AMSTERDAM - Regisseur en film- en televisieproducent Job Gosschalk legt zijn werk neer omdat hij zich naar eigen zeggen schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. In een verklaring bekent hij dat hij in zijn omgang met acteurs te ver is gegaan. Zijn verklaring kwam voorafgaand aan een publicatie van Nieuwe Revu, waarin drie acteurs Gosschalk beschuldigen van seksuele intimidatie.

"Het klopt dat ik één-op-één met acteurs aan scènes heb gewerkt, ook bij mij thuis'', schrijft hij. "Het is voorgekomen dat ik daarbij acteurs heb gevraagd hun kleren uit te doen. Ik ben daarbij in een aantal gevallen - besef ik nu - over grenzen gegaan.''

Volgens Nieuwe Revu hebben zeven mensen zich gemeld met verhalen over Gosschalk. Etienne Poeder, hoofdrolspeler in de musical The Lion King uit 2005, heeft verklaard dat hij zich tijdens een privésessie met hem moest uitkleden. Poeder zei zich hierbij "zeer ongemakkelijk'' te voelen.

Gosschalk wil persoonlijk zijn excuses maken aan mensen "die hij heeft gekwetst of een pijnlijke herinnering heeft bezorgd''. Hij ontkent dat ooit sprake is geweest van fysiek contact. Ook "wilde geruchten over drugs, betasten en minderjarigen'' kloppen volgens hem niet.

Gosschalk geldt als een invoedrijk persoon in de Nederlandse entertainmentwereld. Hij werd bekend als mede-eigenaar van het castingbureau Kemna Casting en maakte later veel succesvolle films, tv-series en theaterproducties.

De producent is niet de eerste die in ons land opduikt in de zogenoemde #MeToo-discussie. Deze begon in de VS met de zaak rond de intussen gevallen Hollywood-producent Harvey Weinstein, die door talrijke vrouwen is beschuldigd. De afgelopen weken zijn meer mensen uit de Nederlandse theaterwereld beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden